MATROESJKA

'Hun carrière gaat bijna nog harder dan hun grappen' - Het Parool

Matroesjka is hét technocabaretduo van Nederland. Met hun elektronische beats en harde grappen wonnen Lisa Loeb en Janneke Rinzema in 2014 de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival, waarna hun world domination begon.

 

Matroesjka's debuutvoorstelling Eeuwig Vlees werd met veel lof ontvangen en ook hun tweede voorstelling Brainwash kreeg mooie recensies (**** Telegraaf).  In februari 2019 reikte niemand minder dan Claudia de Breij in het DeLaMar theater aan Matroesjka de eerste cd uit met alle liedjes van de voorstelling.

 

Matroesjka werd in 2015 met het nummer #Imalive genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, als beste theaterlied van het jaar. Ook schreef Matroesjka liedjes voor 3FM en speelde ze meerdere keren Lowlands plat.

 

Na het maken van meerdere voorstellingen, het winnen van prijzen en het leegroven van de artiestenkoelkast op Lowlands, besloot Matroesjka begin 2020 dat het tijd was voor nieuwe avonturen. Geen nieuwe Matroesjka-voorstellingen dus meer, maar niet getreurd... er zit nog genoeg moois aan te komen!