top of page

MATROESJKA

'Hun carrière gaat bijna nog harder dan hun grappen' - Het Parool

Matroesjka was hét technocabaretduo van Nederland. Met hun elektronische beats en harde grappen wonnen Lisa Loeb en Janneke Rinzema in 2014 de Publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival, waarna hun world domination begon.

 

Matroesjka's debuutvoorstelling Eeuwig Vlees werd met veel lof ontvangen en ook hun tweede voorstelling Brainwash kreeg mooie recensies (**** Telegraaf).  In februari 2019 reikte niemand minder dan Claudia de Breij in het DeLaMar theater aan Matroesjka hun eerste cd uit met alle liedjes van de voorstelling.

 

Matroesjka werd in 2015 met het nummer #Imalive genomineerd voor de Annie M.G. Schmidtprijs, als beste theaterlied van het jaar. Ook schreef Matroesjka liedjes voor 3FM en speelde ze meerdere keren het tentdak van Lowlands eraf.

 

Na het maken van meerdere voorstellingen, het winnen van prijzen en het meermaals leegroven van de artiestenkoelkast op Lowlands, besloot Matroesjka in 2020 dat het tijd was voor nieuwe avonturen. Geen nieuwe Matroesjka-voorstellingen dus meer!

Matroesjka

Matroesjka

Alle categorieën
Alle categorieën
Comedy
Entertainment

OFFICIËLE Lowlands Aftermovie | Matroesjka met live band in de comedy tent

Friends With Benefits - Matroesjka

OPGEBRAND - Een gloednieuw lied voor Zomerspijkers

bottom of page